Bizwords Logo

Comunicatiile intra sub supraveghere

Consuela Stegarescu

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC), care a inceput sa functioneze incepand de astazi, va reglementa activitatea in sectorul comunicatiilor electronice si in cel al serviciilor postale si va supraveghea piata de telefonie fixa proaspat liberalizata.

ANRC va fi independenta din punct de vedere structural, operational si financiar atat fata de Ministerul Comunicatiilor, cat si fata de operatorii de pe cele doua piete. Bugetul institutiei va fi constituit numai din fonduri extrabugetare, care vor fi alcatuite din colectarea, de la operatorii de pe piata, a unui tarif de monitorizare, care, potrivit legii, va fi de maximum 0,5% din cifra de afaceri a acestor companii.

Pentru desfasurarea activitatii in primul an calendaristic de existenta, ANRC beneficiaza de un imprumut de 4.000.000 euro acordat de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei pe termen de cinci ani, "cu perioada de gratie de un an de la data incheierii contractului si fara dobanda".

Sursa Gardianul