Bizwords Logo

Tarom intra din nou in proces de restructurare

Stefan Etves

Aplicarea programului de restructurare a companiei Tarom in acest an va avea ca efect reducerea pierderilor la 30 milioane USD in 2003, a declarat, ieri, ministrul transporturilor, Miron Mitrea. "Imbunatatirea situatiei companiei, care inregistra in anul 2000 pierderi de 62 milioane USD, este urmarea masurilor pe termen scurt aplicate, care au functionat insa in proportie de 75%", a spus Mitrea. El a mai spus ca Tarom a inregistrat "probleme" la restructurarea agentiilor sale din strainatate, dar si la comercializarea biletelor de calatorie. "Din acest motiv, l-am adus la conducerea companiei pe directorul agentiei de la Paris, care a avut cele mai bune rezultate", a mentionat Mitrea.

El a apreciat ca Tarom "sta bine in piata", avand in vedere perioada dificila pe care o parcurg companiile de aviatie dupa 11 septembrie. "In maximum trei-patru saptamani, vom analiza posibilitatea renuntarii la cursele lung-curier, care in mod cert sunt nerentabile", a spus ministrul.

El a precizat ca firma cu care se va incheia contractul de asigurare pentru avioanele Tarom va fi desemnata printr-o licitatie publica deschisa. In ceea ce priveste planul de restructurare de personal, Mitrea a aratat ca acesta nu prevede concedieri masive, ci vizeaza in primul rand pensionarea celor care au implinit varsta.

"Nu vom reduce personalul in mod drastic, dar nici 2.700 de angajati la 19 avioane nu se poate. I-am invitat saptamana viitoare pe membrii sindicatelor din Tarom la o discutie pentru a lamuri aspectele planului de restructurare pe care il vom aplica", a mentionat Mitrea.

Referitor la fostele spatii duty-free din Aeroportul Otopeni, ministrul a precizat ca acestea vor fi scoase din nou la licitatie, saptamana viitoare. "Evident, pretul de pornire va fi mai mic decat cel prevazut la licitatia pentru duty-free."

Sursa Gardianul