Bizwords Logo

PATERN, un nou produs de asigurare al Asirom

Iuliana Nechifor

Orice persoana responsabila se gandeste la siguranta financiara a urmasilor sai. Multi se intreaba cum ar putea sa-si protejeze familia si bunurile acumulate, in cazul in care ar interveni o situatie nefericita.

Pentru acestia, ASIROM, liderul pietei romanesti de asigurari, ofera asigurarea facultativa viagera reevaluabila PATERN. Componenta esentiala a acestui nou tip de asigurare este altruismul, asiguratul gandindu-se inca din timpul vietii active la confortul financiar al familiei. Din capitalul acumulat prin incheierea asigurarii PATERN, ASIROM creeaza pentru asigurat un fond (o suma asigurata). In cazul survenirii riscului asigurat, membrii de familie (beneficiari ai politei) vor putea sa acopere cheltuielile imediate in momentul producerii unui eveniment nefericit. De asemenea, suma asigurata va permite achitarea creditelor aflate in derulare, va rezolva continuitatea studiilor in cazul copiilor si va oferi familiei mijloace de subzistenta pentru o perioada prestabilita (intre patru si 30 de ani).

Prin polita ASIROM PATERN, clientii pot opta ca urmasii lor sa primeasca toata suma la producerea evenimentului asigurat sau sa beneficieze de o pensie lunara, pentru o perioada cuprinsa intre patru si 30 de ani. Exista si o varianta mixta, prin care familia poate primi o parte din fond in momentul producerii riscului asigurat si cealalta parte sub forma de pensie, pentru o perioada prestabilita.

Primele de asigurare se pot plati fie integral, fie in transe semestriale, trimestriale sau lunare, la unitatile ASIROM, prin virament bancar sau prin mandat postal. Termenii contractului pot fi modificati chiar in timpul derularii acestuia.

PATERN poate fi contractata de orice persoana cu varsta cuprinsa intre 16 si 60 de ani. Prima de asigurare se poate stabili diferentiat in functie de sex, de durata platii primelor si de cuantumul sumei asigurate. Asigurarea PATERN poate fi incheiata si de catre persoane juridice, in vederea asigurarii unei protectii sociale adecvate familiilor angajatilor, angajatorul putand astfel sa atraga si sa mentina forta de munca bine calificata.

Sursa Gardianul