Bizwords Logo

Cum va asigurati locuintele

In numarul de astazi va vom prezenta cateva date despre asigurarile de locuinte si ale altor constructii, practicate de Asirom. In primul rand, trebuie spus ca asigurarea este un contract incheiat intre societatea de profil (in cazul de fata Asirom) si asigurat. In urma acestui contract, Asirom se obliga ca, in schimbul platii primei de asigurare, sa acorde despagubiri in cazul producerii unor pagube sau calamitati prevazute in contract, pana la nivelul real al pagubei si in limita sumei la care a fost incheiata asigurarea. Prin acest produs pot fi asigurate cladirile de locuit (case, apartamente etc.), inclusiv instalatiile fixe aferente, precum si dependintele si anexele gospodaresti.

Asigurarea poate fi incheiata de catre proprietarul cladirii, alt membru al familiei, chiriasul sau orice alta persoana care are un interes asupra cladirilor pe care doreste sa le asigure. Acest tip de asigurare acopera urmatoarele riscuri: incendiu, trasnet, explozie, inundatii, ploi torentiale, grindina, furtuna, uragan, cutremur, alunecari de teren, caderi de corpuri pe cladirile asigurate sau lovirea acestora de catre un vehicul.

Costul asigurarii se raporteaza la valoarea asigurata si este de 0,30% pentru cladirile din mediul urban si de 0,40% pentru cele din mediul rural. Totusi, Asirom acorda reduceri importante, care pot ajunge, in functie de indeplinirea unor criterii, pana la 50%. Asigurarea poate fi platita integral sau in doua, trei sau patru rate.

Sursa Gardianul