Bizwords Logo

COMUNICAT

Intr-o publicatie de mic tiraj au aparut date din bilantul contabil al S.C. InterAgro S.A. pentru anul 2001, care au fost interpretate tendentios si absolut neprofesionist din punct de vedere financiar, cu scopul vadit de a prejudicia imaginea omului de afaceri Ioan Niculae.

Din respect pentru opinia publica, care are dreptul la o informare corecta, facem urmatoarele precizari:

Prezentarea "datoriilor" S.C. InterAgro S.A., fara a se specifica creantele, respectiv sumele pe care urmeaza sa le incaseze la diferite termene - scadente, toate, sub un an de zile - din derularea contractelor incheiate, reprezinta o maniera grosolana de a manipula opinia publica, acreditand ideea ca includerea domnului Ioan Niculae in topul celor mai bogati oameni de afaceri romani este gresita.

Dincolo de faptul ca respectivul clasament a fost intocmit pe baza unor documentari solide - asa dupa cum au precizat realizatorii lui -, prezenta domnului Ioan Niculae in acest top este o realitate pe care, oricat s-ar stradui denigratorii sai in acest sens, nu o pot infirma.

Pentru ca opinia publica sa fie pe deplin edificata, mai precizam ca in luna iunie a acestui an, S.C. InterAgro S.A. a cumparat pachetul majoritar de actiuni la combinatul "VIROMET" din orasul Victoria, achizitie care, conform legislatiei in vigoare, nu ar fi fost posibila daca certificatul fiscal necesar in asemenea tranzactii ar fi fost grevat de datorii.

De altfel, specialistii in domeniul economico-financiar stiu ca daca un contract comercial se afla in curs de derulare, operatiunile curente care se efectueaza la datele prestabilite nu pot fi considerate datorii propriu-zise, asa dupa cum populatia, de exemplu, nu poate fi considerata datoare la "RADET", doar pentru ca, lunar, va avea de platit factura emisa in baza contractului incheiat cu acest furnizor.

Cu speranta ca aceste precizari au adus cuvenitele clarificari, ii asiguram pe toti cei interesati de activitatea S.C. InterAgro S.A. si de persoana omului de afaceri Ioan Niculae ca societatile care compun acest holding sunt, in continuare, bine gestionate si rentabile.

Director Departament Relatii Publice InterAgro SA

Sursa Gardianul