Bizwords Logo

Retete pentru postul Craciunului

Caramel cu sfecla

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 2 kg de sfecla rosie, o radacina de hrean, jumatate de ceasca de otet, sare si doua linguri pline cu zahar. Hreanul se curata si se rade, iar sfecla se pune la cuptor si, pe masura ce se coace, se scoate si se pune la racit. Se curata bine de partea arsa, se taie felii rotunde si subtiri, apoi, intr-o cratita, se pun randuri de sfecla peste care se presara hrean ras. Se acopera cu otet diluat cu apa, amestecat cu sare si cu sosul de caramel. Acest sos se prepara dintr-o lingura de zahar si jumatate de ceasca de apa, astfel: se rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pana ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa, se lasa sa fiarba, ca zaharul sa se topeasca. Zaharul nu trebuie sa se arda, deoarece se strica si gustul si culoarea. (M.S.)

Sursa Gardianul