Bizwords Logo

Legea privatizarii RomTelecom, pe final

Proiectul de lege privind privatizarea RomTelecom va primi votul final in sedinta de vineri a Senatului, a declarat ieri, Dan Nica, ministrul comunicatiilor si tehnologiei. "Membrii Comisiei Economice a Senatului au aprobat ieri, cu majoritate de voturi, proiectul privatizarii RomTelecom, iar vineri, in plen, legea va primi votul final", a precizat Nica.

In cadrul unei audieri, care a avut loc ieri in fata Parlamentului de la Atena, vice-presedintele grupului elen OTE Telecom, George Skarpelis, a declarat ca, in 2003, personalul RomTelecom va scadea de la 30.000 de angajati la 26.000. Referitor la banii pe care statul roman ii are de primit de la compania elena OTE, in urma celei de-a doua etape de privatizare a RomTelecom, oficialul MCTI a precizat ca sumele convenite pot fi depuse intr-un interval de sase luni de la data semnarii contractului. "O delegatie a companiei elene OTE va sosi (astazi, n.n.) la Bucuresti pentru a pune la punct ultimele detalii in vederea finalizarii contractului de privatizare", a precizat Nica.

Aproape de finalizare este si caietul de sarcini pentru licitatia sistemului de telefonie 3G. Potrivit estimarilor sefului MCTI, la jumatatea lunii ianuarie 2003, va fi publicat anuntul pentru cumpararea de licente. Cu aceeasi ocazie, Nica a facut publice si rezultatele controalelor efectuate de organele abilitate pe parcursul acestui an. "Pentru 27 de posturi de radio pirat au fost intocmite dosare penale. Din cele 1.030 de controale efectuate la companiile de cablu, numai la 632 nu au fost gasite probleme, restul fiind sanctionate ca atare", a conchis Nica. (I. Teodoriu)

Sursa Gardianul