Bizwords Logo

SC MFA SA Mizil - actor important pe piata produselor militare

Realizarile SC MFA SA Mizil in domeniul tehnicii militare sunt de notorietate. Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana va duce, insa, la o competitie acerba si pe aceasta piata a produselor speciale. Tocmai de aceea, strategia de dezvoltare a societatii, pusa in aplicare de echipa manageriala condusa de directorul general Constantin Cazacu, vizeaza adaptarea cat mai bine la noile conditii.

Printre masurile luate se numara si crearea de structuri organizatorice apropiate de modelul firmelor vest-europene. Astfel, in cadrul societatii au fost infiintate Centre de Afaceri - atat pentru produse militare, cat si pentru produse civile - , care urmaresc valorificarea cat mai buna a productiei si potentialului societatii pe cele doua segmente de activitate.

Centrul de Afaceri Produse Militare - entitate organizatorica creata de noua echipa manageriala a companiei MFA SA Mizil - reprezinta unul dintre ?motoarele? societatii.

Prin Centrul de Afaceri Produse Militare se realizeaza prospectarea pietei interne si internationale pentru a gasi, cu succes, posibilitatea valorificarii prin vanzarea catre diversi clienti a produselor militare noi si a celor in productie de serie realizate de catre companie.

De la infiintarea sa, Centrul de Afaceri Produse Militare a derulat si deruleaza contracte si comenzi de executie produse finite si prestari servicii pentru produse speciale cu importanti clienti din cadrul sistemului national de aparare, clienti externi de renume si diverse alte companii.

Prospectarea pietei si raspunderea in timp util la cererile de oferta ale diversilor potentiali clienti, indiferent de valoarea comenzii sau contractului (NICI UN CLIENT NU ESTE MAI PUTIN IMPORTANT!), reprezinta nu un obiectiv al Centrului, ci o activitate curenta. "Acest mod de abordare a permis Companiei MFA SA Mizil ca, incepand cu anul 2001, prin intermediul Centrului de Afaceri Produse Militare, sa isi dubleze in fiecare an cifra de afaceri pe linie de Produse Speciale/Militare. Astfel, in anul 2004, Compania a ajuns la o cifra de afaceri de 10 milioane de EURO?, ne-a declarat directorul general SC MFA SA Mizil, Constantin Cazacu.

MFA realizeaza produse militare de nivel european si mondial

Daca pana in 1990 compania a realizat produse performante de conceptie est-europeana, fiind in acelasi timp si cel mai important producator roman de masini de lupta pe senile (de conceptie romaneasca) - si aici putem mentiona tancurile romanesti TR 580, sasiul pentru tancul TR 800, obuzierul autopropulsat de calibru 122mm etc - , incepand cu anul 1996, MFA SA Mizil a devenit unul dintre partenerii de baza ai Armatei Romane pentru produse militare moderne, asa cum este cazul Masinii Modernizate de Lupta a Infanteriei- MLI 84M.

Masina amintita mai sus (MLI 84M) este un vehicul senilat blindat autopropulsat, realizat de catre MFA SA in colaborare cu firme de mare prestigiu pe piata mondiala de armament.

Specialistii MFA SA Mizil au dezvoltat solutii noi impreuna cu aceste companii pentru crearea unui vehicul performant, capabil sa satisfaca cerintele fortelor de elita romanesti in teatrele de operatii si in cadrul participarilor in operatiuni comune cu celelalte forte armate ale tarilor membre NATO.

Vehiculul a fost modificat complet, lucru care a dus la o crestere a mobilitatii acestuia, la o crestere a puterii de foc, a gradului de protectie a personalului luptator si a echiparii lui cu unul dintre cele mai performante sisteme de comunicatii.

MFA colaboreaza cu firme de mare prestigiu pe piata mondiala de armament

Pentru a realiza toate acestea, compania deruleaza incepand cu anul 1999 contracte de colaborare si parteneriate cu firme de renume si anume: RAFAEL Armament Development Authority Ltd, din Israel (pentru sistemul de arma OWS 25R ce echipeaza vehiculul), CATERPILLAR DEFENCE PRODUCTS - Divizia PERKINS ENGINES COMPANY LTD, din Marea Britanie (pentru climatizare si motorul C-9, motor ce echipeaza si cunoscutele masini de lupta PIRANHA si BRADLEY), concernul multinational RHEINMETALL - firma OERLIKON CONTRAVES AG (pentru tunul automat calibru 25 mm), EADS S&DE (pentru sistemul automat de detectie si stins incendii), GENERAL DYNAMICS si HARRIS CORPORATION (pentru sisteme de comunicatii si aparatura de transmisiuni).

De asemenea, MFA SA Mizil lucreaza in acest moment impreuna cu firma RAFAEL din Israel la dezvoltarea solutiilor constructive pentru integrarea pe acest vehicul a celui mai nou si ultraperformant sistem de lansare rachete antitanc pe plan mondial, de generatie 3+ (ghidaj laser si camera termala).

"Toate aceste eforturi din punct de vedere tehnic, comercial si financiar, sub aspectul resurselor materiale, intelectuale si a fondurilor atrase de societate, se inscriu in linia adoptata de catre compania MFA SA MIZIL, si anume de a livra produse de cel mai inalt nivel mondial, conform cerintelor explicite si implicite ale clientului?, a subliniat Constantin Cazacu.

MFA e pregatita sa participe la modernizarea Armatei Romane

Perspectiva MFA in domeniul tehnicii militare vizeaza participarea in continuare la modernizarea tehnicii din dotarea Armatei Romane si, bineinteles, introducerea in procesul de fabricatie a unor produse noi necesare MApN in noua situatie a compatibilizarii cu structurile nord-atlantice.

In acest sens, MFA participa de mai multe ori pe an - cu produse noi de tehnica blindata, sisteme de armament si conducere a focului - la demonstratiile organizate de Fortele Terestre Romane, precum si la teste specifice categoriilor de forte armate.

Specialistii MFA prin noile solutii incearca sa vina in intampinarea viitoarelor cerinte ale Armatei Romane, tinand cont de evolutiile din domeniu pe plan mondial si de posibilitatea si necesitatea de transpunere a acestora sub aspectul unor noi produse pentru diferite categorii de forte armate.

Crearea unui parteneriat, a unei colaborari stranse intre specialistii MFA SA si cei ai beneficiarului reprezinta un pas important in reducerea eforturilor de ambele parti pentru a crea produse militare competitive si care sa se adapteze nevoilor de dotare cu tehnica militara a Beneficiarului. O oportunitate deosebita pentru acest feed-back este fructificata de catre Companie si prin participarea an de an, in calitate de expozant, la diverse targuri si expozitii nationale si internationale de Tehnica Militara, precum EXPOMIL 1999, 2001, 2003 - Bucuresti, EUROSATORY 2004 - Paris si altele.

"Datorita experientei acumulate in decursul ultimilor ani, MFA SA Mizil si-a propus sa ocupe un segment important si in domeniul sistemelor de arma integrate - MFA fiind interesata sa imbogateasca gama de astfel de sisteme ce vor fi oferite spre a fi achizitionate de catre Fortele Armate Romane, cat si de catre clientii externi?, a precizat directorul general MFA Mizil. (D.P.)

Sursa Gardianul