Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

03 Aug Top Stiri

Privatizarea CEC, decisa de Guvern saptamana viitoare

Desi in urma cu aproape doua saptamani presedintele CEC, Eugen Radulescu, afirma ca privatizarea institutiei pe care o conduce se va finaliza în martie 2007, acum, surse apropiate tranzactiei au declarat ca ofertele finale imbunatatite vor fi depuse pana la finele acestei luni. Astfel, contractul de privatizare al CEC va fi discutat în sedinta de Guvern din saptamâna viitoare.
Guvernul pare hotarat sa ia o decizie ferma cu privire la privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), chiar daca Eugen Radulescu a afirmat, recent, ca termenul de depunere a ofertelor pentru CEC a fost amânat, pentru ca cei doi ofertanti finali, OTP Bank si National Bank of Greece, au solicitat ca rezultatele financiare ale CEC sa fie calculate în conformitate cu standardele de contabilitate IFRS. In opinia lui Radulescu, preluarea CEC urma sa aiba loc în martie 2007.
De la aceste declaratii, lucrurile par sa ia o alta turnura. Surse apropiate procesului de privatizare au declarat pentru Mediafax ca „auditul privind rezultatele financiare ale CEC va fi încheiat pâna pe 8 septembrie, iar termenul pentru depunerea ofertelor finale îmbunatatite la privatizarea bancii ar putea fi stabilit pentru cel târziu 25 septembrie“.
Conform acelorasi surse, „cel mai probabil, contractul de privatizare va fi discutat în sedinta de Guvern din saptamâna 10-15 septembrie“. De asemenea, cei doi finalisti, National Bank of Greece si OTP Ungaria, vor avea la dispozitie, potrivit strategiei de privatizare, un interval de opt zile de la primirea ultimelor documente pentru a depune ofertele finale îmbunatatite.
Ramane de vazut cat de rapid vor putea acestia sa-si imbunatateasca ofertele, avand in vedere ca intervalul ales este destul de scurt. Si ramane de vazut daca Executivul va accepta ofertele finale, avand in vedere ca, potrivit unor surse avizate, nici una dintre acestea nu corespunde pretentiilor financiare exprimate de mai multi membri ai Guvernului.
Reamintim ca statul vinde 69,9% din actiuni, pachet în care este inclusa si cota de 9,9% care, potrivit legii, revine Fondului Proprietatea, a carei contravaloare va fi transferata Fondului dupa vânzare. Un pachet de 5% din actiuni va fi vândut salariatilor CEC si pensionarilor cu ultimul loc de munca la institutia de credit.
Actiunile ramase în portofoliul statului dupa finalizarea privatizarii vor fi vândute, partial sau în întregime, prin oferta publica pe piata interna si/sau externa de capital, inclusiv catre actionarii existenti. Potrivit Mediafax, analistii plaseaza valoarea pachetului de actiuni la circa 500 milioane de euro, in timp ce Guvernul dorea sa obtina prin aceasta vanzare circa un miliard de euro.
Pretentiile Guvernului se justifica si prin aceea ca CEC detine cea mai mare retea nationala de sucursale si agentii 1.391 -, ceea inseamna cel mai mare numar de unitati bancare din tara noastra. Strategia bancii vizeaza fructificarea mai eficienta a retelei teritoriale prin „graduarea“ unitatilor mai mici, care au un potential de dezvoltare. In ultima perioada, au fost desfiintate 23 de unitati, cele mai multe nefunctionale. In ceea ce priveste spatiile din proprietatea CEC, au fost vandute in acest an cinci locatii.
Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 1,7 milioane de lei, ceea ce reprezinta mai putin de 0,03% din totalul activelor bancii.
www.gardianul.ro

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro