Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

26 Aug Top Stiri

SC MFA SA Mizil - Traditie si Experienta

Infiintata in 1951, MFA Mizil are o carte de vizita impresionanta in domeniul tehnicii militare. Avand, initial, ca obiect principal de activitate reparatia de tancuri si autotunuri, MFA Mizil a asimilat, ulterior, in productie si piese componente si subansamble pentru tancuri si autotunuri, precum si un pachet de modernizare a tancului T 55, de provenienta sovietica (pana in anii ?70 asimilandu-se in fabricatie piese de schimb pentru tancuri si platforme specifice, in proportie de 80%).

Dupa 1970, MFA a declansat un proces de diversificare a gamei de produse si servicii cu specific militar, trecand la etapa de dezvoltare a productie de masini de lupta usoare pe senile. Astfel, toate masinile de lupta pe senile din primele serii aflate in dotarea Armatei Romane sunt fabricate la Mizil.

Organizatoric, MFA a facut parte pana in 2001, ca subunitate, din cadrul Regia Autonoma Arsenalul Armatei, iar din 2001, uzina din Mizil a avut statutul de sucursala in cadrul Companiei Nationale ROMARM - pana in 2002 cand MFA Mizil a devenit societate independenta cu capital majoritar de stat.

Privatizarea (prin PAS) a MFA Mizil s-a produs in anul 2003 cand, intreg pachetul de actiuni a fost cumparat in urma unei selectii de oferta de Asociatia Salariatilor. De altfel, Asociatia Salariatilor MFA a fost singurul ofertant care si-a asumat conditiile impuse prin caietul de sarcini ? respectiv, pastrarea obiectului de activitate, pastrarea unui anumit numar de personal si, nu in ultimul rand, asumarea unui program de investitii pe 5 ani.

Produse militare realizate de MFA sunt si acum in uzul de Armata Romana

Realizarile MFA Mizil in domeniul tehnicii militare sunt de notorietate. Printre acestea se numara masina de lupta a vanatorilor de munte - pe acest sasiu fiind dezvoltate ulterior alte doua produse: un aruncator (autopropulsat) de calibru 120 mm si un vehicul de transport pentru aprovizionare de lupta. Tractorul mijlociu de artilerie TMA 83 este un produs realizat tot de MFA Mizil (in numar de peste 200 de unitati). Un alt produs important este si obuzierul autopropulsat, de calibrul 122 mm.

Pe langa aceste produse ce fac parte din categoria usoara si medie, la MFA Mizil au fost fabricate primele tancuri romanesti, respectiv TR 580, iar ulterior a fost fabricat si sasiul pentru tancul romanesc TR 800. Acest tanc aflat si acum in dotarea Armatei Romane este in plin proces de modernizare, insa, din pacate pentru MFA Mizil (care l-a construit si al carei specific este tocmai fabricare, repararea si modernizarea de tancuri si masini de lupta usoare pe senile), modernizarea tancului este realizata de catre o alta societate din industria de aparare.

MFA continua realizarea de tehnica militara

Dupa 1990, MFA Mizil a continuat cu o parte din produsele aflate in profilul de fabricatie - in principal cu reparatia si modernizarea tancului T55.

Incepand cu anul 1996, MFA Mizil a inceput un program complex de modernizare a masinii de lupta a infanteriei, MLI 84M (vehicul de lupta amfibiu blindat autopropulsat) ? modernizare ce a constat, in principal, in marirea puterii de foc a masinii de lupta, a mobilitatii si, bineinteles, a fiabilitatii produsului. In cadrul acestui program de modernizare MFA a dezvoltat si o serie de cooperari internationale, astfel ca in acest moment MLI 84M este competitiv cu cele mai importante produse existente pe plan mondial in aceasta categorie.

MFA colaboreaza cu firme de renume international

Pe parte de turele, MFA Mizil colaboreaza cu firma RAFAEL Armament Development Authorithy din Israel cu care a realizat un sistem de lupta avansat - OWS 25R ? cu o turela stabilizata ce are o mobilitate deosebita, atat in plan orizontal, cat si vertical. Tunul automat de calibrul 25 mm pentru acest sistem de lupta este realizat in colaborare cu concernul multinational REINMETAL, respectiv cu firma elvetiana OERLIKON CONTRAVES AG.

In cadrul programului de dezvoltarea si modernizare a tehnicii de lupta, MFA Mizil a avut colaborari si cu alti parteneri straini, cum sunt EADA S&DE ? L?HOTELLIER din Franta (cu care a colaborat pentru realizarea sistemului automat de protectie impotriva incendiilor).

De asemenea, MFA are colaborari cu HARRIS CORPORATION, care face parte din concernul multinational GENERAL DYNAMICS, pentru echipamentele de comunicatii.

"Aceste colaborari cu firme de renume au reprezentat un real castig pentru MFA Mizil deoarece au favorizat introducerea de tehnologii moderne si un aport foarte important de know-how in ceea ce priveste proiectarea si executia de componente si subansamble pentru sistemele de lupta care au fost integrate in activitatea societatii?, ne-a declarat Constantin Cazacu, director general MFA Mizil.

MFA doreste sa participe la modernizarea Armatei Romane

Perspectiva MFA in domeniul tehnicii militare vizeaza participarea in continuare la modernizarea tehnicii din dotarea Armatei Romane si, bineinteles, introducerea in procesul de fabricatie a unor produse noi necesare MApN in noua situatie a compatibilizarii cu structurile NATO. "Deja exista cateva proiecte si suntem in curs de elaborare a proiectarii pentru unele repere - in acest sens MFA avand o colaborare foarte buna cu reprezentantii MApN?, a precizat Constantin Cazacu.

In acelasi timp, prin strategia de dezvoltare, MFA si-a propus sa ocupe un segment important si in domeniul componentelor de sisteme de arma si al sistemelor de arma integrate - MFA fiind, deja, in negocieri avansate pentru demararea unor proiecte internationale pentru furnizarea de sisteme si componente unor parteneri externi.

"Dorim sa fructificam si in continuare traditia si experienta pe care le avem in domeniul fabricarii, repararii si modernizarii masinilor de lupta, astfel incat - prin colaborarea cu societati multinationale din domeniul militar - sa castigam un segment binedefinit pe piata interna si externa de armament?, a aratat directorul general MFA Mizil, care a precizat ca pentru a-si atinge scopul, MFA se afla intr-un amplu proces de retehnologizare si modernizare a principalelor capacitati de productie destinate obiectului principal de activitate.

MFA se orienteaza si spre piata civila

In acelasi timp, MFA Mizil a demarat si un proces asimilare in fabricatie si in obiectul de activitate de componente, masini si utilaje destinate pietei civile - respectiv, instalatii hidraulice, pompe si motoare hidraulice pentru industria mineritului, elemente pentru motoare termice, reparatii si modernizari de motoare termice, reparatii de utilaje speciale pentru minerit, foraje si amenajari funciare.

Un alt domeniu de productie pentru zona civila spre care MFA si-a indreptat atentia este cel al confectiilor metalice, in special cel de hale metalice, show-room-uri. (D.P.)

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro