Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

05 Aug Top Stiri

Managementul dezastruos a impins Rocar pe tobogan

Andreea Caitas

Datoriile de sute de miliarde de lei si lipsa comenzilor sunt principalele motive ale crizei pe care o traverseaza, in prezent, societatea producatoare de autobuze Rocar Bucuresti. APAPS, in a carei administrare se afla, incearca in ultimul moment diverse solutii pentru a salva societatea.

Rapoarte si documente date disparute

Eugen Bujoreanu, noul administrator al Rocar, sustine ca societatea s-ar fi putut privatiza inca din 1999, cand a intrat in Programul PSAL. Potrivit acestui program, o firma de consultanta trebuia sa intocmeasca un raport privind activitatea Rocar. Desi raportul a fost realizat, acesta pur si simplu s-a "evaporat". In ultimele cinci luni, conducerea Rocar a fost schimbata de trei ori. Rapoartele si actele privind contabilitatea societatii au fost date si ele disparute.

Radu Sarbu a pus si el umarul

Rocar, impreuna cu Ministerul Industriei, intocmise in 1999 o documentatie pentru ca societatea sa primeasca 50 miliarde de lei de la ARD pentru majorarea capitalului social. Banii nu au fost primiti pentru ca Radu Sirbu nu si-a dat acordul. Bujoreanu a afirmat ca toti bani adusi la Rocar au fost bagati in programe derulate de FPS si care priveau mai mult informatizarea societatii decat tehnologizarea ei.

Contracte nerespectate, salarii neplatite

In prezent, Rocar are datorii totale de 340 miliarde de lei si este in imposibilitate de a onora contractele aflate in derulare, cum ar fi cel cu Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza unde, din cinci autobuze cerute, s-a livrat doar unul singur. Muncitorii nu si-au primit salariile intregi pe patru luni, fiecare avand de luat inca vreo noua milioane de lei.

Privatizarea, o posibila salvare

Rocar, a carei cifra de afaceri pe anul trecut a fost de aproximativ 137 de miliade de lei, negociaza in prezent contracte cu regiile de transport din Cluj, Craiova si Arad. La inceputul lunii viitoare, conducerea Rocar va pleca in Azerbaidjan, unde se spera incheierea unui contract pentru aproximativ 1.800 de autobuze. APAPS incearca salvarea Rocar prin scoaterea la vanzare a 70% din actiuni, pe 28 mai. Pe viitor se doreste organizarea unei licitatii pentru vanzarea de active cu valoarea de 32 miliarde de lei.

Sursa Gardianul

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro