Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

21 Jul Top Stiri

Investitii de 1,441 miliarde euro in domeniul protectiei mediului

Romania va beneficia, incepand cu anul 2006, de cel mai mare proiect de investitii in domeniul protectiei mediului, a afirmat vineri ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu.
Acest proiect de investitii major este rezultatul imputernicirii primite de Ministerul Finantelor pentru identificarea si atragerea de resurse financiare in valoare de 1,441 miliarde euro, esalonate pe perioada 2006-2009 (cu care vor fi finantate alte zece proiecte prioritare de mediu si gospodarire a apelor), iar BIRD va acorda un credit de 191 milioane euro, pentru finantarea unor proiecte prioritare de gospodarire a apelor.
Proiectele ce urmeaza a fi finantate dintr-un imprumut de la BIRD (191milioane euro) vor fi destinate implementarii a trei proiecte. Astfel, pentru servicii municipale va fi un proiect care presupune realizarea de investitii in infrastructura de apa si apa uzata pentru municipalitatile Arad si Bucuresti, la o valoare de 130 milioane euro (pentru Bucuresti - 70 milioane euro si Arad - 60 milioane euro). Un alt proiect presupune finantarea pregatirii de proiecte si intarirea capacitatii institutionale la nivel regional pentru gestionarea si absorbtia instrumentelor structurale - 11 milioane euro.
Cel de-al treilea proiect are in vedere sprijinul pentru MMGA in vederea alinierii la prevederile Directivelor privind continutul de nutrienti in apele subterane si de suprafata - 50 milioane euro - prima faza de extindere a proiectului pilot.
Prima componenta a creditului, respectiv cele 1,441 miliarde euro se va imparti in zece subproiecte. Inchiderea si ecologizarea zonelor afectate de activitatea miniera (iazuri de decantare si halde), vor beneficia de 400 milioane euro, proiectul fiind dezvoltat in comun cu Ministerul Economiei si Comertului. Suma de 63 milioane euro va fi alocata Programului pilot privind reabilitarea zonelor intens poluate Zlatna si Copsa Mica, iar modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in bazinul Cris, in judetul Vaslui si in municipiul Ploiesti va beneficia de 162 milioane euro.
Pentru realizarea sistemului integrat de management al deseurilor in Timis, Iasi si Satu Mare vor fi alocati 83 milioane euro, iar sistemului informatic integrat de mediu cu 29 milioane euro.
Celelalte cinci proiecte deriva din Strategia nationala de aparare impotriva inundatiilor, aprobata in decembrie 2005 si au ca scop marirea gradului de siguranta a barajelor - 220 milioane euro, finalizarea lucrarilor de asigurare a surselor de apa si de aparare impotriva inundatiilor - 250 milioane euro, lucrari noi de aparare impotriva inundatiilor - 165 milioane euro. Zona costiera va beneficia de lucrari de reabilitare in valoare de 41 milioane euro, iar pentru dezvoltarea durabila a rezervatiei biosferei Delta Dunarii vor fi alocati 28 milioane euro.
In sedinta de Guvern, a fost aprobata imputernicirea Ministerului Finantelor pentru a contracta aceste doua credite pentru programe de mediu. Studiile de fezabilitate pentru cele 13 proiecte sunt incheiate si trebuie sa demonstram ca suntem capabili nu numai sa transpunem legislatia ci si sa punem proiectele in paractica, a precizat ministru Sulfina Barbu.

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro