Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

17 Jun Top Stiri

Erste ar putea lista BCR si in strainatate

Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), intentioneaza sa listeze actiunile bancii atat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cat si la o bursa externa mai devreme decat termenul de doi ani anuntat initial si asumat prin contractul de privatizare semnat cu statul roman. "In intervalul maximum de doi ani, Erste intentioneaza si a convenit cu statul roman sa listeze actiunile BCR la Bursa de Valori Bucuresti, dar s-ar putea sa vedem banca listata intre timp la alte burse pentru ca merita, prin rezultatele economico-financiare acest statut", a declarat, recent, Florin Pogonaru, observator din partea AVAS, in conducerea BCR.

"Practic, Erste a avut suportul marilor investitori in pretul oferit pentru BCR, iar cel mai bun reper este faptul ca emisiunea de obligatiuni lansata de cumparator la Bursa din Viena este suprasubscrisa de peste 2,5 ori", a declarat Florin Pogonaru. Stere Farmache, directorul general adjunct al BCR, a declarat, ieri, pentru "Averea" ca in strategia de privatizare a BCR, Erste s-a angajat sa listeze actiunile BCR in maximum 2-3 ani la BVB, decizia apartinand in acest caz cumparatorului. "Asteptam ca Erste sa ia aceasta decizie si sa listeze la BVB un procent mai mare de actiuni decat cel anuntat initial, de 5%, prin Fondul Proprietatea, trebuie mai intai evaluat potentialul de absorbtie al pietei bursiere romanesti si asteptam ca doar surplusul sa fie listat pe pietele externe", considera Stere Farmache.

In ceea ce priveste posibilitatea ca actiunile BCR, listate in paralel la BVB si pe o alta bursa, sa aiba practic doua cotatii, directorul general al BVB considera ca "in materie de burse de valori, nu exista nici un pericol pentru ca pretul actiunilor pe orice bursa urmeaza principiul cerere-oferta si chiar daca pentru un emitent ca BCR nu va fi cu precizie acelasi pret, diferentele sunt foarte mici si stimuleaza investitorii care apeleaza la operatiuni de arbitraj".

Cristina Ciobanu

Sursa: Averea

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro