Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

07 Aug Top Stiri

Petrom analizeaza modalitatile cele mai eficiente de producere a biocarburantilor

Petrom analizeaza in prezent modalitatile cele mai eficiente de producere a biocarburantilor, in conditiile in care, conform legislatiei europene, circa 2 la suta din carburantii din Romania vor trebui sa fie obtinuti pe baza de biomasa, a declarat, joi, directorul general al companiei, Mariana Gheorghe.
'Biocarburantii reprezinta o activitate noua pentru Petrom, iar legislatia in a fost aprobata de curand. Petrom va trebui sa ia masuri pentru realizarea productiei de doi la suta si momentan analizam optiunile', a afirmat Mariana Gheorghe.
Aceasta a precizat ca intr-o prima faza Petrom va achizitiona de pe piata biocombustibili si va realiza investitiile necesare pentru realizarea amestecului de biocarburanti, dupa care, in functie de oferta, se va decide de unde vor fi achizitionati acestia pentru a ajunge la cantitatea stabilita.
Potrivit Hotararii de Guvern privind promovarea utilizarii biocarburantilor si a altor carburanti regenerabili pentru transport, cantitatea ce trebuie realizata de Romania este de minimum 2 la suta, calculata pe baza continutului energetic al tuturor tipurilor de benzina si motorina utilizate in transport, introduse pe piata pana la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, si de minimum 5,75 la suta, calculata pe baza continutului energetic al tuturor tipurilor de benzina si motorina utilizate in transport, introduse pe piata pana la data de 31 decembrie 2010.
Biocarburantii pot fi puri sau in concentratie ridicata in derivatele uleiurilor minerale, in conformitate cu standardele specifice de calitate pentru utilizarea in transport, biocarburanti amestecati in derivate ale uleiurilor minerale, in conformitate cu normele europene adecvate, sau lichide derivate din biocarburanti, cum ar fi ETBE (etil-tert-butil-eter).
Comercializarea biocarburantilor pe plan mondial va reprezenta un element important in viitor. In prezent are loc un proces de tranzitie si o serie de conditii se modifica, in ceea ce priveste nivelul de decizie in domeniul politicilor energetice, practicile in sectorul forestier, politicile agricole si industria forestiera.
Productia de biocarburanti a evoluat semnificativ. Din 1994 pana 2003, de exemplu, consumul de bioetanol a crescut de la 38.500 tone la 77.197 tone, iar cel de esteri vegetali de la 64.400 tone la 322.605 tone.
Din punct de vedere ecologic, Cartea Alba a Uniunii Europene cere o reducere a dependentei de petrol (care in prezent este de 98 la suta) si utilizarea unor combustibili alternativi, precum biocombustibilii.
De asemenea, Cartea Verde 'Spre o strategie europeana pentru securitatea alimentarii cu energie' stabileste obiectivul unei inlocuiri in proportie de 20 la suta a combustibililor conventionali din transportul rutier, pana in 2020.
In rezolutia din 18 iunie 1998, Parlamentul European a solicitat o crestere a segmentului de piata a biocombustibililor la 2 la suta intr-o perioada de cinci ani, printr-un pachet de masuri, inclusiv scutiri de plata taxelor, asistenta financiara pentru industria prelucratoare si stabilirea unei cote obligatorii de biocombustibili pentru companiile petroliere.

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro