Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

12 Aug Top Stiri

Nitramonia Fagaras va fi vanduta integral sau pe centre de profit

Nitramonia Fagaras va fi vanduta, in functie de interesul investitorilor, fie integral, fie pe centre de profit, a anuntat luni vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Laszlo Gyerko.
Acesta s-a aflat luni pe platforma din Fagaras pentru a discuta despre situatia celor cinci societati desprinse din Nitramonia cu directorii, liderii de sindicat si reprezentantii locali, in conditiile in care, la expirarea termenului limita de valabilitate a ofertei pentru privatizarea societatilor comerciale de pe platforma Nitramonia Fagaras (21 august) nu s-a ajuns la nici un acord cu firma ungara Nitrogenmuvek.
'In termen de o saptamana, vom declansa o cercetare de piata pentru a afla care este interesul investitorilor pentru combinatul Nitramonia. Vom vedea daca exista interes pentru toate cele cinci societati, daca investitorii prefera doua centre de profit: Nitroexplosives si Nitrofertilizer, sau daca doresc doar anumite active', a declarat Laszlo Gyerko, aceasta fiind prima etapa a planului pe care AVAS il avea pregatit in cazul nefinalizarii negocierilor cu firma ungara.
In ceea ce priveste identificarea unor solutii pentru plata salariilor restante, vicepresedintele AVAS a cerut directorilor celor cinci societati comerciale de pe platforma sa intocmeasca o lista cu activele ce pot fi vandute. Managerii companiilor au in vedere valorificarea unor mijloace fixe sau a unor active care nu mai concura la realizarea activitatilor combinatului. Pana in prezent, acestia nu au putut stabili o astfel de lista pentru ca toate activele erau incluse in patrimoniul societatilor aflate in negocieri pentru privatizare.
Listele propuse de cei cinci directori, precum si modalitatile concrete pentru plata unui avans de 300 de lei catre fiecare dintre salariatii combinatului vor fi discutate miercuri, la sediul AVAS. Atunci va avea loc o noua intalnire intre reprezentantii Autoritatii, directorii societatilor de pe platforma Nitramonia si liderii de sindicat.
De asemenea, potrivit afirmatiilor lui Laszlo Gyerko, in perioada urmatoare, va fi declansat un control al Corpului de control al presedintelui AVAS la societatile de pe platforma. Echipa de control va verifica afirmatiile liderilor de sindicat potrivit carora in procesul de privatizare au fost vandute active fara acordul AVAS.
In legatura cu asigurarea pazei patrimoniului celor cinci companii, vicepresedintele AVAS va incerca, impreuna cu conducerea societatilor, sa identifice solutii pentru ca centrele de recuperare si valorificare a fierului vechi, angajate de lichidatorul societatii Nitramonia S.A. Fagaras, sa fie suspendate sau sa isi mute punctele de lucru la periferia combinatului pentru o perioada de 2 - 3 luni. O solutie posibila este cea a organizarii pazei cu efective de jandarmi, in baza unui act normativ, prin care societatile fagarasene sa fie considerate obiective de interes national.

 

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro