Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

12 Aug Top Stiri

Activele nete ale Societatilor de Investitii Financiare s-au diminuat cu 0,2 la suta, in iulie 2006 fata de luna precedenta

La finele lunii iulie 2006, Societatile de Investitii Financiare (SIF) inregistrau un total al activelor nete de 6,507 miliarde lei, ceea ce reprezinta o usoara diminuare, cu 0,2 la suta fata de nivelul activelor nete inregistrat la finele lunii anterioare, dar cu 28,3 la suta mai mare decat cel inregistrat la finele anului 2005, informeaza un comunicat emis de Uniunea Nationala a Oganismelor de Plasament Colactive /UNOC/.
Exprimat in moneda unica europeana, suma activelor nete ale SIF-urilor era la finele lunii iulie de 1,835 miliarde euro, inregistrand o crestere de 0,4 la suta fata de finele semestrului I si cu peste 33 la suta in anul 2006.
Schimbarea de trend a cotatiilor pe piata de capital nu a avut aceleasi urmari pentru toate cele cinci SIF-uri. Astfel, ca SIF-urile cu cele mai mari expuneri pe piata bursiera, SIF Oltenia cu peste 78 la suta din total active si SIF Moldova cu peste 72 la suta din total active, nu au reusit sa recupereze integral corectiile inregistrate in luna anterioara si nivelul investitiilor financiare pe termen scurt a avut inca de suferit, aceste efecte regasindu-se in nivelul activelor nete inregistrate la finele lunii iulie cand fata de luna anterioara, consemnau inca diminuari cu: minus 1,26 la suta la SIF Oltenia si minus 0,79 la suta la SIF Moldova. Celelate SIF-uri au reusit insa sa recupereze corectiile din luna anterioara, inregistrand la finele lunii iulie cresteri de active nete cuprinse intre 0,23 la suta la SIF Banat-Crisana si 0,77 la suta la SIF Transilvania.
Detinerile de titluri de stat pe total SIF, inregistreaza o scadere cu peste 36 la suta fata de luna anterioara. Scaderea aceasta se datoreaza faptului ca, in luna iunie 2006, SIF Muntenia, care este si singurul detinator de astfel de instrumente in portofoliu, a redus detinerile de la 13,9 milioane RON la 8,8 milioane RON.
Urmarind nivelul profitului inregistrat la finele lunii iulie de cele cinci SIF-uri se constata ca acesta insuma peste 326 milioane lei sau 92 milioane euro si este cu 5,4 la suta superior celui inregistrat la finele semestrului I 2006, sau cu peste 54 la suta mai mare decat nivelul inregistrat la finele lunii iulie 2005.
De la inceputul anului si pana in luna martie, SIF Muntenia a fost lider cu un profit de peste 50 milioane RON, dar incepand cu luna aprilie a cedat locul SIF-ului Oltenia, care la finele lunii iulie inregistra si cel mai mare nivel al profitului, peste 91 milioane RON, urmata de SIF Banat-Crisana cu peste 83 milioane RON si SIF Muntenia cu peste 79 milioane RON.
SIF Moldova si SIF Oltenia au avut cea mai mare lichiditate, tranzactionandu-se pe fiecare din ele 11,09 la suta, respectiv 7,75 la suta din capitalul lor social, in cuantumul a 12.406 tranzactii realizate pe SIF Moldova si 11.394 tranzactii pe SIF Oltenia. Din acest punct de vedere, SIF Muntenia a prezentat cel mai mic interes pentru investitori, pe acest titlu avand loc in luna iulie 7.881 tranzactii ce au insumat 2,23 la suta din capitalul social.

 

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro