Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

15 Oct Top Stiri

14 proiecte cu participare romaneasca din domeniul IT&C, selectate pentru finantare in cadrul programului comunitar e-TEN

Un numar de 14 proiecte cu participare romaneasca din domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei /IT&C/ au fost selectate pentru finantare in cadrul programului comunitar e-TEN (electronic Trans-European Networks), in perioada 2004 - 2006, potrivit buletinului de integrare europeana elaborat de Guvernul Romaniei.
Destinat serviciilor de telecomunicatii trans-europene, e-TEN a oferit organizatiilor sau administratiei din Europa oportunitatea de a participa la dezvoltarea societatii informationale. Programul comunitar, demarat in 2003, stabilea cadrul favorabil realizarii investitiilor private si crearii de noi locuri de munca in domeniul IT&C, in vederea cresterii productivitatii si modernizarii serviciilor publice. Proiectele erau destinate sectoarelor eGovernment, eHealth, eInclusion, eLearning, Trust&Security si Servicii pentru IMM-uri.
Bugetul anual al programului a variat intre 43 si 47 milioane euro. Romania a platit o contributie financiara anuala, prin care au fost acoperite costurile cu pregatirea, fezabilitatea, dezvoltarea si executarea proiectelor de interes comun, suma totala cifrandu-se la 587.000 euro.
Potrivit buletinului de integrare europeana, proiectele selectate trebuiau sa indeplineasca o serie de conditii, unul dintre acestea prevedea ca serviciul oferit sa fie trans-european - sa satisfaca nevoile din Statele Membre ale Uniunii Europene. In acest sens, organizatiile din Romania trebuiau sa formeze consortii cu organizatii din cel putin doua state membre UE. De asemenea, serviciile vizate trebuia sa fie noi in totalitate sau sa fie servicii deja existente la nivel national, dar carora li s-a dat o dimensiune trans-europeana. Nu in ultimul rand, serviciul trebuia sa fie de interes comun si sa corespunda unui interes economic si social, iar propunerile sa se adreseze unuia dintre cele doua tipuri de actiune: Dezvoltare Initiala (Initial Deployment) sau Validarea Pietei (Market Validation).
Finantarea acordata a fost diferita in functie de tipul de actiune abordat. Pentru Dezvoltarea Initiala, contributia Comunitatii a fost de pana la 30 la suta din costul total estimativ al investitiei (procent valabil in ultimii 2 ani, pentru restul perioadei acesta fiind de 10 la suta), iar pentru Validarea Pietei, contributia Comunitatii a fost de pana la 50 la suta din valoarea investitiei.
Evaluarea propunerilor a fost efectuata de Comisia Europeana cu ajutorul expertilor independenti si a fost stabilita in Regulamentul Financiar aplicabil bugetului general al Comunitatii Europene.
Participarea organizatiilor din Romania la programul eTEN a crescut de la 15 entitati cu 10 proiecte, in 2004, la 37 de organizatii cu 25 de propuneri in 2005. In ceea ce priveste anul 2006, participarea firmelor romanesti a ajuns la 50 de parteneri inscrisi, iar proiectele depuse la 33.
Cu toate acestea, au fost selectate doar 5 proiecte cu participare romaneasca in 2004, valoarea totala a finantarii depasind 300.000 euro, iar in 2005 au ramas 3 proiecte cu participare romaneasca pentru finantare. Valoarea estimativa a finantarii se situeaza intre 300.000 si 400.000 euro.
In urma evaluarii din 2006, au ramas in cursa sase proiecte cu participare romaneasca - proiecte de dezvoltare initiala - valoarea finantarii solicitate depasind 900.000 euro.

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro