Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

30 May Top Stiri

GED achizitioneaza patru retele de distributie de telefoane mobile in Romania

Fondul spaniol de investitti GED Capital a achizitionat in Romania, prin intermediul GED Eastern Fund II, patru retele de distributie de telefoane mobile, punand astfel bazele pentru una dintre cele mai mari companii din acest sector, cu peste 100 de puncte de vanzare in principalele orase ale tarii, informeaza companii de fonduri de investitii.
In urma achizitiei celor patru retele, GED finalizeaza cea de a treia investitie din cadrul Eastern Fund II, noul fond de investitii pentru Europa de Sud-Est. Fondul de investitii detine capitalul majoritar al noului grup, printr-o investitie de 4,5 milioane de euro. Compania, care va vinde servicii ale operatorilor Vodafone si Orange, va opera doua retele de distributie independente.
Cele patru retele de distributie (Dasimpex, Lexor, Puls GSM si GSM Land) au avut un profit de 24 milioane de euro in 2005 si se preconizeaza ca vanzarile lor vor creste cu 15-20 la suta pe an. Procesele de consolidare si de 'rebranding' se asteapta sa fie definitivate la inceputul lui 2007, cand va fi finalizat si procesul de implementare a noilor servicii si produse.
Compania spaniola estimeaza o crestere organica importanta in Romania in urmatorii ani si posibilitatea de a achizitiona companii similare in tarile vecine, mai intai in Bulgaria, Serbia sau Ungaria, fapt care va duce la infiintarea unei companii cu o prezenta puternica in Europa de Sud-Est.
Pentru dezvoltarea afacerii, GED va continua sa lucreze cu echipa manageriala a Dasimpex condusa de Sorin Stoica si va aduce doua noi persoane pentru a intari departamentele de vanzare si cel financiar. In plus, GED va numi in Consiliul Director un expert in domeniu, cu o vasta experienta pe pietele din Europa de Vest.
GED este una dintre cele mai importante companii de management al fondurilor de investitii din Spania, care activeaza in segmentul 'mid market'. Grupul administreaza fonduri de peste 230 de milioane de euro prin intermediul mai multor entitati: GED Eastern Fund I, GED Eastern Fund II si GED Iberian Fund. Compania este activa in Sud - Estul Europei si in Peninsula Iberica.
GED administreaza urmatoarele fonduri de investitii: GED Eastern Fund I si GED Eastern Fund II. GED Eastern Fund I se afla in faza finala de investitii, obtinand pana in prezent o crestere cu 25 la suta in dolari a indicelui IRR. Al doilea fond activ in regiune GED Eastern Fund II, cu fonduri in valoare de peste 100 de milioane de euro, a fost lansat in aprilie 2005 si are, pana in prezent, trei investitii: Dragon Star Guard (joint venture cu Prosegur), Romanian Real Estate Partners (joint venture cu Warburg Pincus) si aceasta companie de distributie GSM.
In Peninsula Iberica, GED administreaza fondul GED Iberian Fund I, care a investit in 9 companii, printre care se numara Corporacion Dermoestetica, Rioglass, Azulev, Sendal si Nekar.
Politica de investitii a Grupului se concentreaza in principal pe companii cu un mare potential de crestere, posibilitate de exit si achizitii, in care GED investeste fonduri, expertiza si pune la dispozitie o retea extinsa de contacte la nivel national si international.

www.rompres.ro

 

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro