Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

30 May Top Stiri

IGCTI s-a aliniat tuturor normelor europene in domeniul navigatiei

In Romania functioneaza in prezent 1.300 de operatori radio pe caile de navigatie interioara, 4.800 de operatori radio maritimi si aproximativ 1.700 de operatori radio aeronautici, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei /IGCTI/.
IGCTI s-a aliniat tuturor normelor Uniunii Europene in domeniul navigatiei, promovand cele mai noi tehnologii de comunicatii in vederea cresterii sigurantei in navigatia maritima si pe caile de navigatie interioara.
'In prezent, IGCTI autorizeaza sistemul national RoRIS care supravegheaza traficul pe Dunare si informeaza navigatorii asupra acestuia, autorizand si noile sisteme de radio comunicatii instalate la malul Marii Negre pentru coordonarea traficului navelor maritime si pentru operatiunile complexe de cautare si salvare pe mare', a aratat Aurelian Calinciuc, expert radio - aero si maritim in cadrul IGCTI.
Toate autorizatiile tehnice si certificatele operatorilor emise de IGCTI sunt recunoscute oriunde in lume, a precizat Calinciuc.
Activitatea IGCTI nu se rezuma doar la partea tehnica a radio comunicatiilor din aceste domenii de transport, ci si la pregatirea si certificarea personalului care utilizeaza echipamentele.
Potrivit expertului Aurelian Calinciuc, IGCTI detine presedintia Comitetului European RAINWAT (Aranjamentul regional cu privire la serviciul radio telefonic pe caile de navigatie interioara), din anul 2002, din acest comitet facand parte 16 administratii europene. Comitetul stabileste reguli pentru comunicatiile pe fluviile europene, acestea fiind compatibile cu cele terestre si asigura securitatea navigatiei in zona respectiva.

www.rompres.ro

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro