Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

30 May Top Stiri

Nokia achizitioneaza Loudeye, distribuitor de muzica digitala

Grupul finlandez Nokia Corp. a anuntat ca a convenit preluarea distribuitorului american de muzica digitala Loudeye Corp. pentru aproximativ 60 milioane dolari (51 milioane euro), cel mai mare producator mondial de telefoane mobile fiind interesat sa acapareze o cota cât mai mare din piata downloadurilor de muzica digitala în mediul mobil, informeaza AP.
Conform acordului convenit de cele doua parti, Nokia va plati 4,50 dolari pentru fiecare actiune Loudeye, de 2,5 ori mai mult decât pretul înregistrat de actiunile Loudeye la inchiderea sedintei de tranzactionare de luni.
"Prin preluarea Loudeye, Nokia poate oferi consumatorilor o experienta integrata de muzica mobila, incluzând dispozitive, aplicatii si posibilitatea de a achizitiona muzica digital", a anuntat compania finlandeza într-un comunicat.
Tranzactia urmeaza sa fie finalizata în trimestrul al patrulea din acest an, dupa obtinerea aprobarii actionarilor si autoritatilor de reglementare. Loudeye opereaza în 20 de tari si în 2005 a realizat o cifra de afaceri de 20,3 milioane dolari.
Loudeye are acorduri cu principalele case de discuri si ofera un motor de distributie online de muzica digitala tuturor partilor interesate sa-si puna la punct propriul magazin muzical online. Printre companiile care utilizeaza Loudeye se numara firme de prestigiu precum Microsoft Corp., prin MSN, si Coca-Cola Corp.
În al doilea trimestru al acestui an Nokia a vândut aproximativ 15 milioane telefoane mobile cu capabilitati muzicale, compania finlandeza având drept obiectiv comercializarea a 80 de milioane de dispozitive de acest fel pâna la finele acestui an.
Nokia sustine ca în prezent este cel mai mare comerciant de playere muzicale digitale, având în vedere ca în trimestrul al doilea 2006 grupul Apple Computer Inc. a vândut 8,1 milioane dispozitive de tip iPod.

www.SMARTfinancial.ro

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro