Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

30 May Top Stiri

Consortiul format din Siveco Romania si ABG Ster Project din Polonia va dezvolta software-ul pentru sistemul IT al APIA

Consortiul format din companiile Siveco Romania si ABG Ster Project din Polonia a castigat licitatia organizata de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) pentru dezvoltarea software-ului pentru sistemul IT al APIA si pentru Sistemul Integrat de Administrare si Control (IACS), informeaza Siveco.
Un numar de opt consortii formate din prestigioase firme de IT au depus oferte pentru realizarea acestui proiect, consortiul mentionat fiind selectionat pentru calitatea si cantitatea serviciilor propuse in pretul fix si competitiv al ofertei, pentru asumarea in intregime a cerintelor tehnice ale beneficiarului pentru sistemul IACS si datorita graficului de executie care tine seama de toate prioritatile anuntate de Ministerul Agriculturii.
Implementarea si finalizarea la termenele stabilite a sistemului integrat de administratie si control (IACS) pentru agricultura reprezinta o preconditie in aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
Caietul de sarcini a fost cumparat de peste 50 de companii din Romania si din strainatate, prin care s-au numarat si firmele IBM, Hewlett-Packard, Oracle, BULL, Siemens, SAP si altii.
'Trebuie subliniat faptul pozitiv ca la procesul de selectie a participat un numar mare de jucatori importanti de pe piata IT - ceea ce reprezinta un semnal serios privind maturizarea acestei piete', a declarat Theodor Stanescu, director de proiect din partea SIVECO Romania SA.
Cu ajutorul sistemului IACS, fermierii polonezi au obtinut in 2004 fonduri de peste 7,3 miliarde zloti - in conformitate cu planificarea facuta de guvernul polonez.
'Specialistii de la ABG Ster-Project vor pune la dispozitia SIVECO experienta si expertiza dobandite in Polonia, pentru a construi un proiect de succes', a precizat Jadwiga Nowotnik, director cooperare internationala si proiecte NATO - ABG Ster-Project.
Odata cu acreditarea APIA ca agentie de plati, prevederile Politicii Agricole Comune ale Uniunii Europene vor permite acordarea alocatiilor de sprijin pentru fermieri (plati directe) intr-un mod corect si transparent.
Proiectul este monitorizat atent de autoritatile din si de la Bruxelles, fiind direct legat de unul dintre steguletele rosii din raportul de tara.
Fondul European pentru Garantare in Agricultura (FEGA) face parte din bugetul general al Comunitatii Europene. Avand in vedere volumul acestui fond, care impreuna cu celelalte fonduri pentru sprijinul agriculturii reprezinta aproximativ jumatate din bugetul general al UE, si necesitatea asigurarii credibilitatii PAC, este important sa se implementeze sisteme adecvate prin care sa se asigure ca aceste fonduri sunt cheltuite intr-o maniera corecta si transparenta. Anual, atat statele membre, cat si Comisia Europeana efectueaza misiuni de audit si activitati de inspectie. In acest context, fiecare stat membru trebuie sa implementeze sisteme IT adecvate prin care sa asigure administrarea si controlul sprijinului financiar acordat fermierilor.
APIA este direct responsabila pentru implementarea unui Sistem Integrat de Administrare si Control care sa gestioneze bugetul Politici Agricole Comune alocat Romaniei dupa aderare. La momentul de fata, IACS ramane principalul instrument de administrare si de control al platilor pe ferma. In primii trei ani de lucru in platile se vor face in baza unei scheme relativ simple, de plata unica pe suprafata - SAPS.
Realizarea contractului pentru dezvoltarea software-ului cuprinde doua faze, realizarea proiectului si perioada de garantie si sprijin tehnic. Faza de realizare a proiectului are durata de 12 luni iar faza a II-a cuprinde o perioada de garantie de un an si o perioada de sprijin tehnic pentru aplicatie de inca un an de la data acceptarii sistemului de catre beneficiar.

www.rompres.ro

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro