Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

20 Apr Top Stiri

Cladirile de birouri - vedetele pietei imobiliare

In acest an, segmentul spatiilor de birouri a avut o evolutie puternic ascendenta, proiectele de acest gen fiind printre cele mai cautate de investitorii de pe piata imobiliara romaneasca, se arata intr-un studiu realizat de compania Eurisko.

Aceasta dinamica a survenit pe fondul unei cereri ridicate si a unei oferte scazute, fapt ce continua sa caracterizeze acest sector al pietei imobiliare.

Printre proiectele livrate in 2005 se numara Cascade, Conect, Novo Park, Nord BC, Unimed BC, River Gate si Gabrielle Center, o serie de cladiri importante, cum ar fi America House, Bucharest Corporate Center sau Floreasca Tower, urmand sa fie livrate la inceputul anului viitor”, se arata in studiu.

Companiile multinationale, bancile, firmele de IT si telecomunicatii, precum si cele farmaceutice s-au numarat printre cele care au cautat spatii de clasa A, in centrul Bucurestiului. “Locatia spune multe despre puterea si seriozitatea unei companii si de aceea, acest gen de firme cauta cladiri care sa iasa in evidenta prin calitate, vizibilitate, sau o arhitectura deosebita”, spune Catalina Jigman, manager al departamentului comercial din Eurisko.

Marea majoritate a companiilor a preferat sa inchirieze aceste spatii si doar 15% au optat pentru cumparare.

“De obicei, companiile care isi achzitioneaza propriile spatii de birouri sunt firme locale, care, in conditiile acesibilitatii la creditele ipotecare si imobiliare, sunt acum dispuse sa aiba in proprietate spatiile de birouri in loc sa inchirieze”, se mentioneaza in analiza Eurisko. Este atat cazul companiilor medii care ajung sa cumpere spatii de cateva sute de metri patrati, dar si a celor mai mari, care incheie un acord cu un dezvoltator si acesta le construieste un sediu conform propriilor standarde si nevoi, dupa care il achizitioneaza dupa terminarea lucrarilor.

De asemenea, in acest an o crestere puternica au inregsitrat-o si spatiile de clasa B+, care ofera aceasi calitate ca si cele de clasa A, dar care sunt situate in zone semicentrale.

Citeste intreg articolul in Capital

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro