Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

05 Aug Top Stiri

Piata imobiliara - forum de profil - credite, proiecte, mecanisme

Guvernatorul Bancii Natioanale a Romaniei, Mugur Isarescu, a anuntat recent intr-un eveniment organizat de cotidianul de afaceri Banii Nostri, ca prabusirea pietei imobiliare este iminenta, datorita majorarii de natura speculativa a preturilor caselor si terenurilor. Preturile caselor si terenurilor se stabilesc in functie de piata imobiliara, de cerere si oferta, care insa nu sunt valori stabile, deci nu se pot aplica pe termen lung, a declarat Adrian Vasilescu, Director de comunicare al BNR, in cadrul Conferintei organizate de cotidianul de afaceri Banii Nostri "Piata imobiliara - care este pretul corect?".

Ion Anghel, Presedintele Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania, a spus ca evaluatorii sunt considerati principalii vinovati pentru caderea pietei, avand in vedere faptul ca valoarea este rezultatul negocierilor intre evaluator si calculatorul lui, pretul cel mai probabil, influentat de factori precum cei ai ofertei - utilitatea si raritatea - si cei ai cererii - dorinta si puterea de cumparare.

O problema semnalata in cadrul conferintei a fost faptul ca, in cazul creditelor ipotecare evaluarile sunt efectuate de evaluatori "agreati" de banci si nu exista garantia ca pretul evaluat de banca va fi cel cu care se va putea vinde imobilul. Din acest punct de vedere, bancile isi acopera astfel riscul in detrimentul clientului.

Pentru a se reduce posibilitatea de speculare la achizitia si vinderea terenurilor sau imobilelor, autoritatile au anuntat lansarea unui website cu o baza de date continand cele 350.000 de carti funciare ale imobilelor din Bucuresti.

Desi se vehicula ideea ca romanii nu vor mai cumpara atat de multe imobile in , ci se vor reorienta spre case din tarile UE, reglementarile in vigoare nu permit dobandirea drepturilor de proprietate nerezidentiarilor. Singurii care pot achizitiona imobile in strainatate sunt romanii din diaspora: Unicredit ofera posibilitatea romanilor din Italia sa contracteze credite pentru locuinta, si de asemenea au aprobat cateva din numeroasele cereri de la straini care locuiesc in .

www.SMARTfinancial.ro

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro