Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

12 Aug Top Stiri

Companiile de asigurare nu vor un organism care sa gestioneze asigurarea obligatorie impotriva dezastrelor naturale

Companiile de asigurare nu sunt de acord cu instituirea unui organism de gestionare a asigurarii obligatorii impotriva dezastrelor naturale, asa cum este prevazut in proiectul de ordonanta privind asigurarea obligatorie a locuintelor, au spus reprezentantii acestor companii la dezbaterea privind 'Programul roman de asigurare la catastrofe' .
Intr-o scrisoare deschisa remisa autoritatilor, reprezentantiii Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania sustin ca nu vor participa la constituirea unei Companii de Reasigurare impotriva dezastrelor (CRID) care ar urma sa gestioneze asigurarile instituite in acest fond.
Asiguratorii sustin ca nu sunt de acord ca Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) sa contribuie la constituirea capitalului CRID, din 2 motive: banii din Fondul de Garantare au scopul de a acorda despagubiri pagubitilor sau creditorilor societatilor de asigurare aflati in lichidare, iar CSA este autoritatea care supravegheaza societatea de asigurare-reasigurare, in acest caz neputand sa devina actionari sau investitori la o entitate pe care o supravegheaza.
Societatile de asigurari cer infiintarea unei alte forme de asociere care sa administreze acest fond, sa se ocupe de plasarea in reasigurare a primelor varsate in acest fond, reasigurarea urmand sa se faca pe pietele internationale.
CRID ar urma sa fie infiintata pana la data de 30 septembrie 2006, compania urmand sa fie scutita de plata impozitului pe profit. De asemenea, primele de asigurare impotriva dezastrelor naturale vor fi deductibile la calculul impozitului pe venit, pentru proprietarii care au platit integral polita de asigurare.
Scrisoarea, care este adresata primului ministru Calin Popescu Tariceanu, ministrului Adminsitratiei si Internelor, Vasile Blaga, ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, precum si celor doi ministrii din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu si Laszlo Borbely, si presedintelui CSA este semnata de reprezentantii primelor 11 societati de asigurare prezente pe piata autohtona, printre care Allianz Tiriac, Astra, Interamerican, Omniasig, Asirom, Generali etc.
Potrivit ordonantei privind asigurarea obligatorie a locuintelor, vor fi asigurate locuintele impotriva dezastrele naturale, cum ar fi: cutremur, inundatie si alunecari de teren.
Doua tipuri de locuinta vor face subiectul asigurarii, cladirile cu cadre din beton armat sau cu pereti exteriori din caramida arsa, sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratatment termic si/sau chimic (tip A) si cladirile cu peretii exteriori din lemn, piatra naturala sau orice alte materiale (nesupuse tratamentului termic si/sau chimic) (tip B).
Valoarea maxima a asigurarii va fi de 20.000 euro pentru locuintele de tip A, respectiv 10.000 de euro pentru orice tip de locuinta de tip B. Primele cuvenite pentru sumele asigurate vor de 20 de euro, respectiv 10 euro. Proiectul de ordonanta mai prevede ca pentru cladirile cu cel putin patru apartamente, spatiile si utilitatile fiind in proprietate comuna se poate emite o polita comuna, in beneficiul asociatiei de proprietari. Daca gradul de cuprindere in asigurarea obligatorie este mai mare de 80 la suta, din totalul sumelor asigurate se vor putea repara prin intermediul unei cote parte, prejudiciile inregistrate la spatiile si utilitatile comune.
Nu pot fi asigurate anexele, dependintele care nu alcatuiesc un corp comun cu locuinta, precum si bunurile din interiorul locuintei.
In cazul in care asiguratorul refuza sa incheie polita de asigurare, acesta va primi o amenda de la 500 de lei la 1.000 de lei. De asemenea, refuzul incheierii unei asigurari obligatorii de catre persoanele fizice si juridice se sanctioneaza cu amenda de la 100 de lei la 500 de lei.
Nu sunt obligati sa isi asigure locuintele impotriva dezastrelor proprietarii care la momentul intrarii in vigoare a legii au incheiat deja polite de asigurare impotriva dezastrelor.
Potrivit reprezentantilor MAI, proiectul de lege ar putea fi aprobat in timpul vacantei parlamentare, dupa expirarea celor 30 de zile in care proiectul este supus dezbaterii publice, ordonanta respectiva fiind trecuta intr-un document de abilitare a Guvernului de a emite ordonante de urgenta pe timpul vacantei parlamentare.

www.rompres.ro

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro