Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

12 Aug Top Stiri

Banca Mondiala se opune proiectului privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva dezastrelor

Banca Mondiala (BM) se opune proiectului guvernamental de instituire a sistemului de asigurare obligatorie a locuintei impotriva dezastrelor naturale, in forma in care a fost el elaborat de Guvern. Presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romånia (UNSAR), Cristian Constantinescu a declarat, citat de NewsIn, ca „aceasta opinie a fost exprimata, in repetate randuri, de catre Eugene Gurenko, expertul BM in probleme legate de asigurare si reasigurare“. El a completat ca institutia internationala  nu se opune principiului instituirii obligativitatii asigurarii locuintei impotriva dezastrelor naturale, ci modului in care aceasta se doreste a fi implementata.
Trebuie spus ca Banca Mondiala a acordat deja Romaniei un imprumut in valoare de 150 milioane de dolari. Din aceasta suma, doua milioane au fost destinati elaborarii programului de reasigurare la riscul de catastrofa naturala, iar restul pentru eforturile de reconstructie in urma inundatiilor si luarii de masuri pentru diminuarea, pe viitor, a dimensiunilor efectelor unor astfel de calamitati. Insusi Constantinescu a declarat recent ca proiectul guvernamental privind asigurarea obligatorie a locuintei este inaplicabil in forma sa actuala.
La randul lui, Marin Cristea, director general Asociatiei Romane a Antreprenorilor din Constructii (ARACO), ne-a declarat ca proiectul „incurca lumea, in conditiile in care romanii nu au curajul nici macar sa-si consolideze cladirile“. El este de parere ca asigurarea, sub orice forma, trebuie sa fie un act facultativ si nu obligatoriu si se intreaba „pe ce“ pune Guvernul inca o taxa?
Cristea a adaugat ca „foarte putini romani isi permit o asigurare a locuintei, iar lucrurile nu se vor schimba intr-un viitor apropiat“.
Potrivit datelor oficiale, in , in acest moment, gradul de cuprindere in asigurare a locuintelor este de 4,3%.

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro