Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

12 Aug Top Stiri

Din toamna, chiriile la apartamente cresc cu pana la 15%

In septembrie, pe chiriasi ii paste o noua scumpire. Analistii imobiliari spun ca pretul chiriilor va creste cu pana la 15%, din motive deja cunoscute. Inceperea noului an universitar si o posibila interventie a bancii centrale pe aceasta piata ar putea determina un „boom“ al tarifelor la chirii.
Expertul imobiliar Radu Zilisteanu ne-a declarat ca din toamna, mai exact pe la jumatatea lunii septembrie, vom asista la o noua majorare a chiriilor cuprinsa intre 10 si 15%. „Daca Banca Nationala continua sa intervina cu masuri de limitare a creditelor, va fi o navala de clienti pe aceasta piata“, ne-a explicat el. In aceste conditii, Zilisteanu considera ca acum este momentul prielnic pentru a cauta un apartament cu chirie. „In cazul in care clientul obtine un pret bun, se poate intelege cu proprietarul si asupra unui contract pe un an“, a adaugat el. Expertul imobiliar Liviu Ureche, fost presedinte al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, ne-a declarat ca „in fiecare an ne confruntam cu un varf de crestere a chiriilor, din cauza locurilor limitate din caminele studentesti“. Cu toate acestea, el considera ca majorarea nu va depasi 10%. In prezent, chiriile in Capitala se invart in jurul a 250 - 300 de euro pentru un apartament cu doua camere si intre 200 si 250 de euro pentru o garsoniera. Cei care prefera zonele centrale, vor scoate din buzunar cu aproximativ 100 de euro mai mult pentru o luna.
In ciuda zvonurilor ca pretul apartamentelor vechi nu va suferi modificari in urmatorii ani, sunt voci care spun ca cererea mare cu care se confrunta piata va determina o majorare a acestora cu pana la 20% in doi ani. „Apartamentele din blocurile vechi vor creste, in medie, cu maximum 20% in doi ani, cate 10% in fiecare an, dupa care se va observa o stagnare a pretului acestora o data cu aparitia cladirilor noi“, ne-a mai spus Zilisteanu. Este stiut deja ca apartamentele noi vor reprezenta o concurenta serioasa pentru cele vechi.
In replica, Ureche ne-a declarat ca nimeni nu poate spune cu cat se vor scumpi apartamentele vechi. El nu sustine majorarea tarifelor la vanzarea apartamentelor vechi si crede ca acestea au preturi  care nu pot fi justificate.

www.gardianul.ro

 

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro