Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

21 Jul Top Stiri

Telenovelele si reclamele atrag actorii tineri mai mult decat teatrul

Banii pe care ii obtine un tanar actor care “joaca” intr-o singura reclama i-ar castiga din salariul de la teatru intr-un an. Din acest motiv, artistii spun ca fac teatru doar din placere. Multi dintre ei se orienteaza catre cinematografie si seriale de televiziune.

Dupa ce a absolvit, in 1999, Academia de Teatru si Film din Bucuresti, Dragos Bucur (28 de ani) s-a angajat ca actor la teatrul Nottara. A lucrat acolo pana acum doi ani, iar cand a plecat din teatru castiga cam trei milioane de lei pe luna. “Jucam in trei spectacole rolul principal, plus roluri secundare in alte doua piese”, povesteste Bucur, care adauga ca in teatru erau si actori mai bine platiti, cu experienta, care castigau cam 9-10 milioane de lei pe luna. Intre timp, Bucur a jucat si in cateva filme, printre care “Marfa si banii” (2001), “Furia” (2002) si “Tancul” (2003). Pentru un rol important intr-un film, spune Dragos Bucur, un tanar actor roman poate castiga de la cateva mii de euro pana la 10.000 de euro. Iar filmarile pentru o asemenea productie dureaza in jur de doua luni. Plus ca, in ultimul an, Bucur s-a profilat si pe seriale de televiziune, jucand in productia “Baieti buni”, difuzata de Pro TV. Au fost opt episoade, pentru care pregatirile si filmarile au durat cam 8-9 luni. “In mod normal, pentru o zi de filmare intr-un serial de televiziune sau o telenovela, un actor tanar castiga intre 100 si 400 de euro pe zi”, povesteste Bucur.

Tot in 1999, a absolvit facultatea de profil si actorul Andi Vascoianu, dupa care s-a angajat la teatrul Toma Caragiu din Ploiesti. A jucat si in cateva scurtmetraje, unul dintre ele (“Trafic”) castigand Palm D’Or la festivalul de la Cannes. In plus, a mai jucat si in cateva filme, printre care “Furia”. In continuare, Vascoianu este angajat al teatrului ploiestean si joaca cu contract de colaborare si la cateva teatre bucurestene. “Cand intri in teatru ca debutant, esti incadrat la categoria 5 si ai salariul de trei milioane. Eu sunt la categoria intai si castig cam noua milioane lunar”, spune actorul de 31 de ani. Pentru un film, spune el, daca ai un rol principal, poti castiga si cateva mii de euro. “Am avut, luna trecuta, o miniserie la Antena 1, numita “Un caz de disparitie”, in care am jucat rolul principal.
Citeste intreg articolul in Capital

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro