Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

15 Oct Top Stiri

Val de scumpiri de vara - cum arata noile preturi

Preturile s-au marit din nou de la 1 iulie 2006, iar valul nu este, fara indoiala, ultimul. Apropierea de Uniunea Europeana este una dintre cauza, dar nu singura. Oricum, incepe sa se ridice la nivel de tarifare la standardele europene, pentru ca aderarea sa poata fi sustinuta si din punct de vedere economic. Toate aceste scumpiri sunt considerate un compromis pentru a crestere viitoare a nivelului economiei si a nivelului de trai...
Noile majorari de preturi la utilitati si cresterea accizelor la benzina, alcool si tutun cauzeaza insa si scumpirea unor produse de larg consum. Astfel, cei 31 de operatori de distributie a gazelor naturale majoreaza, pentru trimestrul al treilea al acestui an, preturile finale reglementate pentru consumatorii captivi casnici in medie cu 1,54 la suta, in timp ce pentru consumatorii captivi non-casnici ajustarea este in medie de 1,65 la suta, potrivit precizarilor facute de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale.
Pentru consumatorii casnici (categoria B1) noile preturi sunt, de la 1 iulie 2006, de 843,43 RON/1.000 mc in cazul Distrigaz Sud si de 842,99 RON/1.000 mc in cazul E.ON Gaz Romania (Distrigaz Nord), preturile neincluzand TVA. Pretul productiei interne pentru trimestrul al treilea 2006 ramane la acelasi nivel ca in trimestrul al doilea 2006, respectiv 330 RON/1.000 mc.
ANRGN a solicitat producatorilor interni sa respecte nivelul mentionat pentru a nu fi afectate stabilitatea macroeconomica si gradul de suportabilitate al pretului pentru consumatorul casnic.
Ajustarea preturilor finale la consumatori a fost influentata de cresterea usoara a pretului la import, de recalcularea anuala a tarifelor de transport, dar si de evolutia favorabila a cursului de schimb valutar, care a temperat o majorare mai semnificativa.
Tot de la 1 iulie, accizele la produsele din alcool, tutun si benzina cu plumb au crescut, conform calendarului convenit cu UE. La alcool si tutun, aceasta este cea de-a doua majorare a accizei si, implicit, a pretului, dupa ce Guvernul a decis introducerea taxei de viciu in nivelul acesteia.
Cele mai mari cresteri de pret se vor inregistra la alcool si produsele din alcool. La tutun, se apreciaza o scumpire de circa 30 la suta, iar la benzina cu plumb de aproximativ 1100 lei vechi/litru.

www.SMARTfinancial.ro

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro