Web Design Romania | Bancuri, Glume, Poze | Electrostimulare | Web Hosting - Gazduire site | Advertising, Productie Publicitara | Cabinet Avocatura

15 Oct Top Stiri

Integram Romania in 2007, dar cum integram si satele din Romania...

Zonele rurale au un rol important in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana, destinul Romaniei putand fi decis in aceste regiuni, a declarat fostul Comisar European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Franz Fischler, in cadrul conferintei "Oportunitati si provocari pentru sectorul agricol roman dupa aderarea la Uniunea Europeana".
Fostul comisar european a precizat ca este important ca Romania sa continue modernizarea si restructurarea acestui sector cu ajutorul investitiilor si subventiilor care vor veni din 2007 la UE.
"Romania poate reusi pe piata europeana in masura in care investeste serios in agricultura si in mediul rural, nu doar in ceea ce priveste capitalul tehnic, ci mai ales in ceea ce priveste capitalul uman, in formarea fermierilor", a precizat Fischler.
De asemenea, infrastructura din aceste zone trebuie imbunatatita nu numai la nivelul drumurilor si sistemelor de apa si canalizare ci si din punct de vedere al posibilitatilor de formare din aceste zone.

Reprezentantii europeni considera ca in zonele rurale din Romania trebuie dezvoltate anumite concepte specifice pe fiecare zona in parte, mai mult pe baza unor initiative locale si mai putin pe cele ale statului pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial.
Nu in ultimul rand, Romania trebuie sa continue reforma in privinta promovarii produselor alimentare romanesti pe piata europeana ceea ce inseamna continuare investitiilor in atingerea unor standarde privind siguranta in industria alimentara autohtona.
"Managementul interventiei si al exportului, precum si agentiile de plata trebuie sa fie functionale in 2007 pentru ca altfel Romania risca sa piarda fondurile UE", a mai spus Fischler.
Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a precizat ca e necesar ca, in 2007, agricultura romaneasca sa aiba un buget substantial mai mare decat cel din 2006, pentru ca trebuie sa faca intai unele cheltuieli, inainte de a primi banii care vin de la Uniunea Europeana.
Eficienta unui euro alocat pe produs se ridica la numai 25 de centi, pe exploatatie la 50 de centi, dar eficienta unui euro investit poate ajunge la 1,8 euro, a mai spus Flutur. De asemenea, ministrul Agriculturii a aratat ca e nevoie de stimularea consumului produselor nationale, atat prin eforturile administratiei, cat si prin eforturile mediului de afaceri din agricultura.
Prezent la eveniment, Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, a precizat ca Romania are nevoie in prezent de oameni care pot reprezenta la UE punctele de vedere ale Romaniei, continuand totodata eforturile in vederea functionarii efective la 1 ianuarie 2007 a mecanismelor de gestionare a fondurilor europene.

www.smartfinancial.ro

Aboneaza-te acum

si primesti gratuit in fiecare zi ultimele stiri

Nume:

E-mail:

Cosmetice Profesionale

S.C. Chic Salon SRL Sediu central: str. Racari nr.16, apt. 17, sector 3 Bucuresti Telefon Mobil: 0723.561.950 Telefon Fix/Fax: 021.310.44.35 Email: contact @ luxbeauty.ro

http://www.luxbeauty.ro

Think Strategic, Act Creative!

Solutii complete de Web Design&Development, E-Business si E-Commerce

http://www.kennomedia.ro